Τηνιακή Πέτρα Αγίας Καλλονής

Τηνιακή Πέτρα Αγίας Καλλονής {noPicture}


Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι η τηνιακή πέτρα που παράγεται στο λατομείο μας περιλαμβάνεται στην έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ, πρώην ΙΓΜΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο «ΔΟΜΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενης πράξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η μελέτη υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο «ΛΙΘΟΣ» της ΕΑΓΜΕ, με υπεύθυνο τον Δρ. Κ. Λασκαρίδη, Γεωλόγο,  Διευθυντή Ορυκτών Πόρων και Μεταλλευτικής της ΕΑΓΜΕ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δρ. Λασκαρίδη, καθώς και όλη την Ομάδα Εργασίας που συνέβαλε στην εκπόνηση της μελέτης, για την άψογη συνεργασία και το άρτιο επιστημονικό αποτέλεσμα, το οποίο αποτελεί έναν πλήρη «Χάρτη» που αναδεικνύει τα φυσικομηχανικά χαρακτηριστικά των δομικών υλικών (διακοσμητικών πετρωμάτων) που συναντώνται στις Περιφέρειες του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικά για το νησί μας, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η τηνιακή σχιστολιθική πέτρα του λατομείου μας καταγράφεται, εξετάζεται, αξιολογείται και αναδεικνύεται με επίσημο τρόπο και μάλιστα από έναν δημόσιο φορέα ιδιαίτερα υψηλού επιστημονικού κύρους, όπως η ΕΑΓΜΕ.


Μάθετε περισσότερα...

 

Πίσω